Andrej Trošt, s.p.


BOHORIČEVA CESTA 2
040 896 770
 
 
 
 
 
 
 
        

Rojen istega leta, ko so bile v Sarajevu zimske olimpijske igre. Živim v Posavju, sem diplomiran geograf, zaposlen kot urbanist, po srcu športnik in ljubitelj narave.

Moja strast sta plezanje in fotografija. S športnim plezanjem sem se začel ukvarjati v drugem razredu osnovne šole. Že takoj sem začel tekmovati na državnem prvenstvu in se redno uvrščal na stopničke. Več let sem bil nepremagljiv v svoji kategoriji. Pri 13.letih sem preplezal 8a+, zgornjo mejo pa sem pomaknil na 8b. Bil član mladinske reprezentance v športnem plezanju in se uvrščal med finaliste na evropskih in svetovnih tekmovanjih. Sem inštruktor športnega plezanja. Znanje in izkušnje predajam mladim plezalcem na plezalnih krožkih, tekmovalcem na resnejših treningih, izvajam tudi plezalne tabore v naravi in vodim plezalne izlete v plezališča.

Najraje fotoaparat vzamem v naravo, ki je moj atelje. Gorska, pokrajinska in športna fotografija me napajajo z energijo, seveda pa z veseljem fotografiram tudi poroke, obletnice, družine, izdelke in druge življenjske dogodke.